Stage

Stage op 'De Ark'

Kom naar De Ark voor een fijne stageperiode!
De Ark is een partnerschool van de Christelijke Hogeschool Ede. Samen met de CHE willen we jou helpen bij het ontwikkelen tot een onderwijsprofessional die in verbinding staat met de maatschappij. We willen een rijke leeromgeving bieden waarin jij als PABO-student de competenties kunt ontwikkelen die
nodig zijn voor het vak van leerkracht. 

Ben jij MBO-student en wil je onderwijsassistent of leerondersteuner worden? Ook dan kan jij je stage bij ons doen! Je wordt ingezet in de groep en krijgt veel ruimte om stage-opdrachten te kunnen uitvoeren. Doe jij een studie die te maken heeft met het begeleiden bij de ontwikkeling van kinderen ( Pedagogiek, Ad PEP opleiding, etc)? Ook dan ben je welkom bij ons. Vraag de ICO naar de mogelijkheden!

Eigenaarschap en ontwikkelen van talenten is één van de speerpunten van onze school. Elk mens wil van nature steeds nieuwe dingen leren. Door het stellen van eigen doelen, terugkijken en bijstellen neemt de leerling zelf de verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen ontwikkeling. Dit wensen we ook voor de studenten die bij ons komen stagelopen! De Interne Coach Opleider, die op elke school binnen Scholengroep Wijzer is aangesteld, begeleidt jou persoonlijk bij jouw ontwikkeling tot professional! Op die manier kom je verder in je ontwikkeling en maak je stappen!
Op De Ark is Tineke Koelewijn de ICO. Wil je meer weten over stages op De Ark? Mail naar tinekekoelewijn@ckcdeark.nl

Kwaliteit
Om te zorgen dat jij een goede begeleiding krijgt, wordt er bovenschools een beleidsplan gemaakt. We streven ernaar om een opleidingsschool te zijn die voldoet aan de kwaliteitseisen van minimaal niveau 3 of meer op alle vlakken. Zo zorgen we ervoor dat de kwaliteit van jouw begeleiding hoog is. 

Bij ons ontwikkel jij je tot leerkracht, krachtig pedagoog en denk je mee over de ontwikkeling van leerlingen op onze school. Hiervoor moet je (een begin
van) een sterke eigen visie op onderwijs hebben. Door bij elk leermoment een ‘laag’ af te pellen kom jij bij jouw eigen drijfveren en ontdek je wat jij belangrijk vindt in het onderwijs. Zo kom je sterk in je schoenen te staan en werk ook jij aan jouw eigen kwaliteit en visie.

Door aan het begin van het schooljaar een mentorentraining te geven krijgen onze leerkrachten kennis van het werken met rubrics, het beoordelen van lessen, de ontwikkelingsfases van studenten en het geven van opbouwende feedback.
De Ark ziet de student als een schakel tussen onze leerkrachten en de
nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs waartoe hij/ zij toegang heeft door de studie. Wij willen dus graag van jou leren! Samen ontdekken, samen leren en samen ontwikkelen tot sterke onderwijsprofessionals!

Leerkracht in Opleiding:

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste LIO-stagiaires voor het cursusjaar 2023-2024!!

In januari 2023 zijn het VCO en het VVGO met elkaar gefuseerd tot Scholengroep Wijzer. Het is een positief ontwikkelende organisatie van 10 basisscholen: De Ark, De Grondtoon, De Vlucht, De Wegwijzer, Het Sterrenlicht en School met de Bijbel, De Calvijnschool, Het Talent, De Groenschool en De Bavinckschool. Sinds augustus 2009 zijn wij als partnerscholen verbonden aan de CHE te Ede. Bij plaatsing van studenten hebben deze studenten voorrang. De ervaring leert dat niet alle LIO-plaatsen altijd ingevuld kunnen worden, dus ook andere LIO-stagiaires kunnen reageren. De basisschool, de startdatum en de werkdagen worden in overleg met elkaar bepaald. Een LIO-stagiaire ontvangt bij Scholengroep Wijzer een goede stagevergoeding!

Voor meer informatie over de procedure, de scholen en onze organisatie, verwijzen wij je naar onze website Scholengroep Wijzer. Als je geïnteresseerd bent, ontvangen wij graag voor 20 april 2024 een sollicitatiebrief en CV op jannyvanhalteren@wijzerscholen.nl (t.a.v. Jannie van Halteren).

Contactpersoon: Jannie van Halteren, Telefoon 06-37474655.